Bruk riktig verktøy når du fikser hagen

01 april 2021
Johanne Larsen

Det er faktisk ikke bare inne man kan pusse opp, man kan pusse opp ute også, og med få enkle grep kan du forvandle hagen eller uteområdet til en luksuriøs og lekker oase. Her skal vi se litt nærmere på hvordan og hvilket verktøy du trenger for å komme i gang. 

Hva trenger jeg? 

Når du skal finne helt riktig verktøy å bruke til å pusse opp ute, så skal du tenke over en del ting. Det er nemlig sånn at man ofte finner en del kraftige materialer ute, som man trenger det riktige verktøyet for å kunne arbeide med. I Norge har vi veldig mye stein og fjell, og derfor er det også veldig viktig at man bruker verktøy som faktisk tåler å jobbe med såpass harde materialer. Det kan for eksempel være du skal renske fjell eller flytte stein? Da kan du vurdere aluminiumsspett, som er både lett og solid og svært slagkraftig. Det er nemlig viktig å tenke på kvalitet når du skal velge riktig verktøy til å jobbe ute. Når du skal jobbe ute skal du nemlig tilpasse deg de materialene du jobber med der. Aluminium er et utrolig praktisk materiale å jobbe med i denne sammenhengen, nettopp fordi det både er lett og sterkt samtidig. Det gjør at du får verktøy som er lette å holde og jobbe med, som allikevel gjør jobben. 

Planlegg arealet

Det er ikke bare verktøy du trenger når du skal pusse opp ute, det er også helt essensielt at du planlegger arealet godt, så du får det du vil ut av området du skal pusse opp. Begynn å plante der du vil at det skal være frodig om sommeren, og kanskje kan du også anlegge en liten kjøkkenhage der du kan dyrke dine egne urter og grønnsaker. Da blir uteområdet noe du kan bruke som avslapningsområde, men også nyttig. 

Flere nyheter