Fundament med betong

30 april 2021
Johanne Larsen

Alle hus trenger et solid fundament, og derfor er det lurt å sette seg inn i hvordan man kan fundamentere på betong, hvis man skal bygge nytt. Det skal vi se litt nærmere på her. 

Hva er betong?

Vi bruker faktisk betong til utrolig mye, både privat og i store industrier. Det er fordi det først og fremst er et svært solid materiale. Betong blir også veldig aktuelt når man skal lage et fundament til en større konstruksjon. Det trenger faktisk ikke bare å være hus, det kan også være en annen type konstruksjon. Man bruker nemlig også betongfundament til forskjellige andre ting som for eksempel parkbenker og veiskilt. Nesten alle konstruksjoner du ser, er faktisk fundamentert på betong. Det er fordi betong har mange gode egenskaper som materiale.

Når man skal bruke betong som fundament, så gjelder det som sagt ikke bare hus, men også ting som terrasser, carporter, skur og lignende. Det er dog sånn, at det krever mye presisjon, gravearbeid og nøyaktighet i selve støpingen, når man har med betong å gjøre – for det er viktig at man får et godt fundament. 

I Norge har vi også forholdsvis ulendt og variabelt terreng, som man også skal ta høyde for når man skal lage fundament med betong. Derfor kan det være lurt å involvere fagpersoner i denne delen av prosessen. 

Det er heldigvis lett å få tak i god betong uanset hvor du befinner deg. Betong i Sande kan du finne hvis du bor i nærheten, og det finnes også leverandører i hele landet for deg som skal bygge et solid fundament, eller trenger betong til et av de mange andre bruksområdene. Man kan for eksempel bygge utemøbler i betong, lage en flott og moderne betongvegg på kjøkkenet eller støpe en hel terrasse i betong. Mulighetene er mange, og det er helt opp til deg hvordan du vil gjøre det. 

Flere nyheter