Gode takløsninger

29 november 2021
Johanne Larsen

editorial

Er det kanskje på tide å skifte ut taket? Eller skal det bare vedlikeholdes? Her skal vi se litt nærmere på mulighetene for å skifte ut taket, og hvilke alternativer man har. For hva skal man egentlig velge? Det skal vi undersøke nå. 

Hva skal jeg velge? 

image

Det er mange muligheter å velge mellom når man skal skifte ut taket, men det er ikke sånn at alt passer for alle. Derfor er det noen helt spesielle ting du skal tenke over før du velger, og kanskje er det ikke sånn at den løsningen du hadde sett for deg passer til bygningen du skal legge tak på.

Det er nemlig mange hensyn å ta når det kommer til tak. Det er selvfølgelig rent estetisk viktig at taket passer til resten av bygningen. Det ser kanskje litt rart ut med teglstein til en helt moderne funkisvilla, samtidig som takpapp kanskje ser litt trist ut på et klassisk sommerhus. Derfor er det viktig at man først og fremst ser på hva slags type hus eller bygning man skal legge tak på – før man bestemmer seg. 

I tillegg er det også viktig å tenke over hvor lenge det skal vare. Er det sånn at du vil investere litt ekstra i en taktype som holder i flere generasjoner? Ja, da kan det være en løsning som skifer eller naturskifer du skal velge. Det er dyrere, men kan holde i mer enn 100 år. 

Det finnes også mange nye, spennende løsninger på markedet. Trapesplater som er laget av en spesielt holdbar plastikk, er en av dem. Det kan være en god løsning både til hus, institusjoner og andre bygninger, men også garasjer og skur. Du kan enkelt skreddersy løsningen så den passer perfekt til dine behov, og det er en løsning som holder lenge med godt vedlikehold. 

Flere nyheter