Gro selv i ditt eget drivhus

02 juni 2022
Johanne Larsen

editorial

Det er vanskelig å unngå å ha hørt om bølgen av drivhus og verandakasser for å dyrke selv som har skylt over landet. Det er nemlig så godt som på alles lepper, og det er det flere gode grunner til. Her skal vi se litt nærmere på hvorfor det er blitt så populært å dyrke selv, og hvordan du enkelt kan skape de beste forholdene for å gro egne urter og grønnsaker hjemme.

Derfor er drivhus i vinden 

Det er mange faktorer som gjør at drivhus er i vinden i den grad som det er akkurat nå. Det er blitt utrolig populært takket være at vi er blitt mer miljøbevisste og tenker litt mer på hvor maten kommer fra. Det at matvareprisene også stiger kan ha en effekt på at vi er mer motiverte for å dyrke selv.

vekstlys

For det er faktisk mye vi kan dyrke helt på egenhånd. Ikke bare er det økonomisk og praktisk at vi slipper å kjøpe noen ting i butikken, det er også noe som helt klart gir en helt spesiell mestringsfølelse – at man får noe til å gro og spire som man kan spise. Det er altså noe spesielt over å servere et måltid med selvdyrket mat! Det er også en ting som tar tid og krever pleie i en hverdag hvor alt går veldig fort og foregår på en skjerm. Men hvordan kommer man godt i gang med å dyrke selv? 

Utstyret som gjør det enklere å gro

Det er ikke sånn at alle har plass til drivhus, men uansett om du dyrker i drivhus eller i vinduskarmen hjemme, er det viktig at du sørger for å ha utstyr som gir optimale forhold. Vekstlys kan gi de perfekte forholdene du trenger. Det er jo ikke sånn at lysforholdene er perfekte hele året, og da trenger plantene litt ekstra hjelp. 

Flere nyheter