Kan voksne lære seg å spille gitar?

28 oktober 2021
Johanne Larsen

editorial

Har du drømt om å lære deg å spille gitar (eller kanskje et annet instrument)? Det er du ikke alene om. Mange drømmer om å lære seg å spille gitar, og kunne ha en hobby man kan kose seg med alene, eller briljere med på fest og nachspiel. Her skal vi se litt nærmere på hvordan du kan oppfylle denne drømmen – den er kanskje ikke så langt vekk som du tror. 

Finn gitar på nettet

Det første du skal gjøre når du skal lære deg å spille gitar, er naturlig nok å finne en gitar du kan spille på. Det kan du heldigvis enkelt gjøre på nettet. Her finner du nemlig et stort utvalg av gitarer, så du kan finne en der passer perfekt til deg – uansett om det er snakk om estetiske preferanser eller pris. Det er bra å ha mye å velge mellom, så slipper man å gå på kompromiss med det man ønsker seg. Når gitaren er i hus, er det bare å finne ut av hvordan du foretrekker å lære deg å spille.

Lær å spille

Det er faktisk sunt å lære noe nytt – og det er noe vi kan gjøre hele livet. Hjernen liker en utfordring, og her er det å lære noter og å spille et instrument helt perfekt. Det er også en god øvelse i tålmodighet å skulle øve på noe som man kan bli bedre på. Det er en forutsetning at man investerer tid i å øve på gitaren, hvis man vil bli god. Det er ikke noe som bare går av seg selv, og det er lurt å smøre seg med litt tålmodighet.

Heldigvis er det forholdsvis enkelt å lære seg å spille gitar online. Man kan nemlig finne mange kurs, guider og tutorials på nettet. Et raskt søk på YouTube kan lære deg mange nybegynner tips. 

Flere nyheter