Legg eget tak til utestuen

18 juli 2022
Maria Laugesen

editorial

Drømmer du om å forvandle terrassen til en integrert del av hjemmet? Da kan du med fordel bygge opp vegger og legge på et tak, slik at du får en utestue. På den måten kan du utnytte området mye mer, og du får glede av den nesten hele året rundt selvom den er uisolert. 

Skap din egen utestue

termotak

En utestue er opplagt for alle som vil ha en forlengelse av huset, uten å måtte gjennom en lang prosess med tilbygg. Her kan du nemlig bruke terrassen din som utgangspunkt, og herfra skape akkurat den utestuen du drømmer om til hjemmet ditt.

Start med veggene, som med fordel kan være ganske simple. Det kan for eksempel være store glasspartier som monteres mellom stabiliserende søyler, eller du kan velge flotte løsninger i tre. Du kan fint lage utestuen uten isolering, og likevel bruke den gjennom det meste av året. Du må selvfølgelig også ha et tak på som holder varmen inne og regnen ute.

Finn det riktige taket

Det finnes ulike løsninger når du skal ha tak til utestuen, men en opplagt løsning er et såkalt termotak. Termotak er produsert av det veldig robuste og slitesterke polykarbonat som sikrer en holdbar løsning som tåler det norske været. Fordelen med dette taket er at du selv kan montere det som en «click»-løsning der platene klikkes sammen. På den måten unngår du skjøter eller skruer i taket.

En annen fordel er at det har en ganske høy gjennomsiktighet, noe som sikrer at du får masse lys og varme inn i utestuen. Har du mye sol i området, da kan du med fordel velge en opalfarget variant som skjermer for litt av solen og gir ca. 41% lysgjennomgang. Går stuen mot nord, da kan du fint velge den klare modellen som gir enda mer lys.

Flere nyheter