Profesjonell behandling av rusavhengighet

06 august 2019
Maria Laugesen
Profesjonell behandling av rusavhengighet

Rusavhengighet er et alvorlig problem som finnes i hele Norge – hos alle aldersgrupper og persontyper. Det finnes i mange varianter, og det påvirker livet til den avhengige og de pårørende på forskjellige måter. Ingen rusavhengighet er lik. Det er nemlig forskjellige rusmidler man kan være avhengig av (ulike rusmidler, alkohol osv.), graden og varigheten av avhengigheten kan variere, og det kan påvirke jobb, økonomi, helse og sosialt liv på ulike måter. Årsaken til avhengigheten kan også variere veldig. Av denne grunnen er det helt essensielt at behandlingen tilpasses den enkelte person og avhengighet. Og her er profesjonell rus avvenning den klart beste muligheten.

Med et profesjonelt behandlingssted vil du nemlig møte fagpersoner som har både utdanning, kompetanser og erfaring på området. De vet at det er nødvendig å skreddersy forløpet til den enkelte, og de er i stand til å gjøre nettopp dette. Den overordnede behandling mot rusavhengighet vil oftest bestå av både en mental og en medikament-basert del, der du får hjelp til de fysiske abstinenssymptomer samtidig med at du jobber på motivasjon, mental helse og styrke sammen med utdannede fagfolk. Men det individuelle forløpet vil bli tilpasset fullstendig etter deg og din spesifikke situasjon.

Hos Heimveg har de mange års erfaring på området, og de behandler personer med alle typer rusavhengighet. Deres rus avvenning er alltid skreddersydd, slik at den virker mest effektivt – både når du befinner deg på behandlingsstedet, men også når du kommer hjem igjen. Så er du interessert i å ta første trinn mot en rusfri fremtid, eller har du kanskje en nær venn eller familie som du vil hjelpe? Da kan du alltid kontakte Heimveg for en uforpliktende snakk om deres tilbud og behandling. De hjelper deg – eller en av dine nærmeste – med å komme godt på vei og bli kvitt deres avhengighet av rusmidler.

Flere nyheter