Sånn finner du god hjernetrim

31 august 2021
Johanne Larsen

Det er mange måter å finne god hjernetrim på. Nettet har faktisk gjort det enda lettere, og du kan holde hjernen i toppform med spill og oppgaver. Men hvorfor er hjernetrim så viktig, og hvordan finner du hjernetrim som passer for deg? Det skal vi se litt nærmere på her. 

Hvorfor er hjernetrim så viktig? 

Hjernetrim er rett og slett viktig fordi det er sunt og essensielt å holde hjernen i god form. Hjernen er faktisk litt som en muskel, og den trenger jevnlig trim for å kunne holdes i den formen den trenger. Det kan man gjøre på flere måter, men det enkleste er faktisk gjennom å lære noe nytt og gi hjernen utfordringer og oppgaver den kan bryne seg på. Det kan for eksempel være  gjennom å lære seg å spille et instrument, eller kanskje til og med lære seg et nytt språk. Det kan også være gjennom ting som sjakk eller sudoku, og det er noe av det som kan være med til å holde hjernen din i toppform. 

Prøv en rubiks kube 

Hvis du leter etter god hjernetrim som ikke er digital, så kan du prøve deg på en rubiks kube. Det er nemlig noe av den beste utfordringen du kan bryne deg på, og det gjelder bare om å knekke koden, så kan du enkelt komme i gang med å løse Rubiks kube – det er både gøy og utfordrende. 

I tillegg finnes det mange morsomme kuber å prøve seg på. Det kan du finne på sider som www.mastercubestore.no. Det finnes nemlig kuber som er 3×3, som er den klassiske Rubiks kube, men du kan også få en kube som er 2×2 eller kanskje til og med en kube som er 9×9. Dermed er det mange muligheter for deg som vil avansere litt etterhvert som du blir god til å løse kuben. 

Flere nyheter