Skap liv og farger på barnerommet med plakater

26 juli 2021
Maria Laugesen

Barnerommet er et sted der barna kan finne masse inspirasjon til lek og moro. Derfor er det utrolig populært å bruke litt flere farger på barnerommet enn du kanskje ville i resten av hjemmet. Men det bør også være koselig og føles trygt å være i, og derfor bør du likevel velge farger som harmonerer med hverandre og derfor også kan skape ro.

Plakater gir farge til rommet

En god løsning kan være å velge ganske nøytrale vegger i én eller to farger. Her kan du med fordel velge pastellfarger eller andre nyanser som på samme tid gir lys og liv, men samtidig er dempede og rolige. De store møblene i rommet kan også med fordel være ganske nøytrale i fargevalget i for eksempel hvite, svarte eller brune nyanser.

Med dette grunnlaget kan du begynne å tilføre mer farge, liv og energi gjennom dekorasjoner til rommet. Fordelen med dette er også at de lettere kan skiftes ut enn rommets vegger og møbler.

En opplagt måte å dekorere barnerommet på er med plakater. Her kan du nemlig velge presis de motiver og designs som passer til hjemmet og barnet ditt, og dermed kan du skape noe helt personlig på barnerommet. Er barna store nok kan de tilmed være med til å velge.

Søte og fine barneplakater

Til barnerommet er det veldig populært med plakater som har motiver av dyr og personer. Det kan være personer fra film og eventyr, eller kanskje dyr som barna liker veldig godt. Og de kan gjerne være morsomme, søte og kreative i sitt uttrykk.

De fine barneplakater kan med fordel være i flotte farger, og du trenger ikke være redd for å velge kontraster. Bruk enten plakatene alene eller sett dem sammen og skap en bildevegg for et enda mer levende uttrykk. Det er helt opp til deg.

Flere nyheter