Tipsene for deg som vil ha en sikrere bolig

08 februar 2022
Johanne Larsen

editorial

Trenger du ekstra sikkerhet i hjemmet? Her kan du få noen gode tips til hva du skal tenke på. 

Ligg lavt med verdisaker

Hvis du har mange verdisaker i hjemmet, så er det ikke nødvendigvis så lurt å skilte med dette offentlig, hvis du for eksempel har en sosial medieprofil som er offentlig. Dette gjelder spesielt ikke hvis du også viser hvor du bor eller det er spesielt enkelt å finne ut av. Da er det nemlig større sjanse for at noen vil oppdage det og oppsøke boligen din når de ser at du er ute og reiser på sosiale medier. Det er farlig med tanke på innbrudd, og derfor kan det være lurt å ligge litt lavt med bosted og verdisaker eller skilte med når man ikke er hjemme. Dette er nemlig sånt som garvede innbruddstyver kan sjekke like lett som alle andre. 

Skaff overvåkningskamera

Overvåkningskamera

Overvåkningskamera kan være det du trenger for å føle deg trygg når du ikke er hjemme. Det er nemlig sånn at overvåkningskamera, i tillegg til at det lar deg følge med når du ikke er hjemme eller på hytta, faktisk også kan virke litt avskrekkende på potensielle innbruddstyver. Det vil si at de ikke nødvendigvis utfører et planlagt innbrudd hvis de ser at det er overvåkning, da er det enklere å oppklare innbruddssaker og identifisere innbruddstyver. 

Det er også utrolig deilig å ha et overvåkningskamera hvis man for eksempel har ting som en båt eller en bil som står litt utsatt til, ikke nødvendigvis for tyveri, men kanskje også for vær. Da kan man nemlig følge med fra mobilen eller maskinen, hvis man har et overvåkningskamera med 4G, og se på både vær og vind og at alt er som det skal.

Det kan gi ro i magen for deg som er nervøs når noe står ubevoktet, eller kanskje til og med liker å holde litt ekstra øye når man er bortreist på ferie. Det har altså flere gode fordeler. 

Flere nyheter