Unngå hårtap i ung alder

29 mars 2020
Elisabeth Novik Nielsen
Unngå hårtap i ung alder

Dersom du er ung trenger du ikke å bekymre deg for om du vil miste håret. Mange menn mister håret allerede i tyveårene og tredveårene. Dette er normalt og kan spores tilbake til både gener og arv i nær familie. Det kan derfor være lurt å se i gamle fotoalbum om du ønsker å se hvordan du kanskje ser ut når du blir eldre.

Ved å ta hensyn til gener og arv vil d være forberedt om du er en av dem som blir tynnere i håret med alderen. Du kan derfor allerede i ung alder begynner å følge gode råd som kan ha innvirkning på hårveksten din videre i livet. 

Hårtap skyldes hovedsakelig at hårsekkene dine slutter å produsere hår og gradvis dør ut. Før dette skjer vil du oppdage at du blir tynnere i håret. Allerede på dette stadiet anbefales det å begynne med behandling om dette skulle være av interesse for deg. Dette da du fremdeles kan stimulere hårsekkene til å produsere mer hår før hårtapet er et faktum.

Begynn forebyggende behandling mot hårtap

Det er ikke alle som bryr seg like mye om hårtap som mange andre gjør. Du trenger derfor ikke å gjøre noe med hårtapet om du ikke selv ønsker behandling. Derimot kan det hjelpe å spise sunt og leve et aktivt liv. Dette da et godt blodomløp vil føre til at hodebunnen din klarer å gi nok næring til hårsekkene.

Du kan også massere hodebunnen der håret begynner å bli tynt for å øke blodsirkulasjonen. I tillegg kan du med fordel oppsøke en frisør eller annen hårspesialist for å høre om gode råd for å øke hårveksten.

Du vil da garantert oppdage at det finnes mange gode produkter i markedet som kan bidra til en bedre hårvekst. Dersom du mener at hårtapet ditt ikke er naturlig bør derimot du oppsøke en lege. 

 

Flere nyheter